Patisserie Govert van Nunen uit Tilburg wint 1e prijs tijdens patisseriewedstrijd ‘Premier Patissier’

Feest in Tilburg. Vandaag is bekend gemaakt dat patisserie Govert van Nunen de eerste prijs in de wacht heeft gesleept tijdens de jaarlijkse innovatiewedstrijd van het Patisserie College, Gilde van de Betere Banketbakkers. De chocoladecreatie was goed voor goud en Van Nunen mag zich nu een jaar lang Premier Patissier noemen.

Eerste prijs voor Govert van Nunen

Tijdens de algemene ledenvergadering van 2 april j.l. konden alle banketbakkers, aangesloten bij het gilde Patisserie College, een innoverend chocolade paasproduct inleveren. In totaal hebben zo’n 60 banketbakkers gestreden om de felbegeerde titel. Loek van Doornmalen, Accountmanager van Callebaut Chocolade sprak van een hoog niveau: “De chocoladecreatie van patisserie Van Nunen sprong er tussenuit. Het product heeft de perfecte verhouding tussen vernieuwing en de laatste trends op het gebied van chocolade. Daarnaast zag de creatie er werkelijk schitterend uit. Kortom: een chocoladeproduct waar je je als ambachtelijk bedrijf echt mee onderscheidt.” Het is niet zo gek dus, dat de chocolade paashazen van Govert van Nunen als warme broodjes over de toonbank gaan. De paashazen zijn verkrijgbaar in de vestigingen in Tilburg en Goirle, verpakt in prachtige stolpen. Wist u dat de oren en armen van de paashazen uit een 3D geprinte mal worden gemaakt?

Over de algehele kwaliteit was de jury bestaande uit René Jacobs (oud ondernemer), Dré Eversteijn (FrieslandCampina), Loek van Doornmalen (Barry Callebaut) en Jacques van Bragt (ondernemer) goed te spreken: “De producten zijn zelfs weer van een iets hoger niveau dan voorgaande jaren. Vooral op het visuele aspect is er vooruitgang geboekt. De top ligt erg dicht bij elkaar.”

De wedstrijd

Binnen Patisserie College, het gilde van de Betere Banketbakkers, staat kwaliteit bovenaan. Alle aangesloten banketbakkers hebben een eigen bakkerij, waar ze hun producten zelf maken. Zes maal per jaar komen de banketbakkers in groepsvergaderingen bij elkaar, waarbij ook productvergelijkingen plaatsvinden, om zo de kwaliteit van een ieder nog verder te verbeteren.