Meer dan 100 jaar vakmanschap

Meer dan 100 jaar vakmanschap

Sinds 1905 is Govert van Nunen een bekende naam in Tilburg. In dat jaar opende Govert van Nunen sr. namelijk zijn banketbakkerij aan de Heuvelstraat. Met name de fantasiestukken die met feestelijke gelegenheden de etalage sierden maakten de bakker bekend. Zo ook de bijzondere wijze waarmee Govert van Nunen reclame voerde. Zo strooide hij soms s’ avonds in de Heuvelstraat met caisses, de papiertjes onder de gebakjes. Op die caisses stond dan de naam van de banketbakker.

Uitbreiding naar de Westermarkt

De banketbakkerij werd overgenomen door zijn zoon Jan van Nunen, terwijl zijn andere zoon Govert van Nunen ook in de banketbakkerij werkte. Tilburg groeide enorm en in 1961 opende Govert van Nunen samen met zijn vrouw Ans een banketbakkerij in het winkelcentrum ‘de Westermarkt’. Samen bouwden zij deze banketbakkerij tot een zeer succesvolle winkel uit. Diverse verbouwingen, renovaties en heropeningen zorgden ervoor dat het bedrijf met zijn tijd mee ging. De vestiging in de Heuvelstraat had geen opvolgers en werd in 1978 gesloten.

Robert van Nunen

Vanaf 1995 is de banketbakkerij in ‘de Westermarkt’ overgenomen door Robert en Jolanda van Nunen. Het assortiment is sinds die tijd zowel qua smaak als afwerking geoptimaliseerd aan de hand van de nieuwste ontwikkelingen. De ambachtelijke recepten van de familie van Nunen zijn daarbij altijd leidend geweest. In 2001 is de brood- en banketwinkel verbouwd naar een grote overzichtelijke winkel en geheel aangepast aan de wensen en eisen van deze tijd. In 2005 is groots en met heel veel trots het 100-jarig bestaan van de bakkerij gevierd. Met een grote proeverij en open dag in de bakkerij is de eerste stap gezet voor de volgende 100 jaar.

Goirle

In 2009 heeft Govert van Nunen een tweede filiaal In Goirle geopend, die voornamelijk als chocolaterie dient. Govert van Nunen staat al langer bekend om hun tongstrelende chocolade, maar heeft met de chocolaterie een extra stap genomen om het vakmanschap tot ware kunst te verheffen. De chocolaterie is gevestigd aan de Tilburgseweg in Goirle en biedt naast chocolade ook een ruim assortiment aan banket en brood.