Nieuwjaar

Het einde van 2022 komt steeds dichterbij en het nieuwe jaar staat voor de deur. Met onze ambachtelijke Nieuwjaarskoeken en eindejaarsspecialiteiten gaat u knallend 2023 in.

Oud & Nieuw

December: de feestelijkste maand van het jaar. Gezellige etentjes, borrels en feesten met familie en vrienden en als klapper op de vuurpijl: een knallende jaarwisseling. Bent u ook al druk bezig met de voorbereidingen? Haal alvast de flessen champagne in huis en vergeet daarbij niet de Nieuwjaarskoeken van Govert van Nunen! Heerlijk om te delen, maar ook perfect als eindejaarsgeschenk.

Nieuwjaarskoeken

Met een heerlijke, ambachtelijke koek het nieuwe jaar in? Het is een wijdverbreide traditie in Tilburg en omstreken. Al vanaf de tijd dat Tilburg een bloeiende industriestad was, is de Nieuwjaarskoek ontzettend populair. Er gaan geruchten dat de Tilburgse textielbaronnen hun personeel op het einde van het jaar trakteerden op deze exclusieve eindejaarsspecialiteit. Tot het recept in handen kwam van Bakker Maas uit de Heuvelstraat, waren de Nieuwjaarskoeken te vergelijken met ontbijtkoeken. Maas veranderde de koek in de lange, platte, ovale variant zoals we hem nu kennen. De Nieuwjaarskoeken lijken op de Duitse Lebkuchen, maar hebben in plaats van een gembersmaak, een duidelijke honingsmaak.

Diverse formaten en versieringen

Deze bijzondere traditie zet zich tot de dag van vandaag voort. Zo rollen er elk jaar ongeveer 9000 van onze beroemde Nieuwjaarskoeken over de toonbank. Afhankelijk van het aantal mensen waarmee u de koek deelt, kiest u uit koeken tot wel 3 kilo! Met sierlijke eiwit-suikerletters spuiten we ‘Gelukkig Nieuwjaar' en/of ‘2023’ op de Nieuwjaarskoeken. Het personaliseren van een unieke Nieuwjaarskoek kan eventueel in overleg.

Overige smaakvolle eindejaarsspecialiteiten

Naast onze heerlijke Nieuwjaarskoeken verzorgen we heerlijke oliebollen, appelbeignets en diverse verrassende desserts. Van goedgevulde chocoladeplanken en hartige hapjes tot de feestelijkste taarten: de desserts van Govert van Nunen maken uw jaarwisseling extra bijzonder. Heeft u zelf een speciale versnapering in gedachten? Vraag onze meesterchocolatier naar de vele mogelijkheden.

Interesse?

Bestel dan uw Nieuwjaarskoek(en) in de webshop of kom langs in een van onze winkels. Wij voorzien u graag van inspiratie en advies voor een onvergetelijke jaarwisseling.

Informatie of prijsopgave voor onze Nieuwjaarsspecialiteiten opvragen?

9 + 4 =